Det skal du tænke på, næste gang du rejser?

young man traveler with backpack and hat at the train station with a traveler , travel and recreation concept

Sommeren er en tid hvor mange tænker på at rejse. Hvis du ikke ved hvor du skal hen, eller hvordan du optimalt forbereder dig til dine eventyr, giver vi her tre forslag til hvordan du sikrer dig en bekymringsfri ferie, og får styr på vigtige ting i forbindelse med at rejse.

Har du styr på din rejseforsikring?

En god ting at få styr på kan være en rejseforsikring. En rejseforsikring sikrer dig hvis du står og skal bruge uventet hjemtransport, ved bagageforsinkelse, og ved at give adgang til behandling ved akut sygdom.

Hvis du ikke har tegnet en rejseforsikring inden du rejser, kan du ende med at stå med meget selv, uden de store rettigheder, og en potentiel stor hospitalsregning. Skulle der ske noget uventet med rejse, kan en rejseforsikring også dække en erstatningsrejse eller feriekompensation.

En rejseforsikring kan også dække dine udgifter, hvis du må annullere rejsen. På den måde undgår du at miste de penge du allerede har brugt på din ferie, ved aflysning inden afgang. Det kan evt. være aflysning ved graviditet eller uventet fyring fra fuldtidsjob.

Det kan være forskelligt hvor meget de forskellige rejseforsikringer dækker, hvilket vil sige at du med fordel kan søge rundt og sætte dig ind i hvad du kan få for pengene hos de forskellige udbydere.

Har du kigget på vaccinationer?

En anden ting du med fordel kan kigge på, er hvilke vaccinationer der er krævet til din specifikke destination. Der kan være stor forskel på tværs af lande og kontinenter, hvilket er en god grund til at du skal sætte dig godt ind i hvilke vaccinationer du skal have.

Vaccinationer er dog ikke gratis, så for at få et overblik over vaccine priser, kan du gå ind og kigge på de specifikke vaccinationer der er relevante for dig, og danne dig et overblik over hvor mange penge du skal sætte til side. 

Lav ordentlig research

Den tredje ting vi vælger at fokusere på her, er at lave ordentlig research inden du vælger destination. Vil du spare penge på vaccinationer kan du vælge at tage til et land hvor vaccinationer ikke er påkrævet, eller vælge et land hvor det kun er stivkrampe der kræves.

Du kan også vælge at lave research på om det specifikke sted du skal hen, har nogen planter eller dyr man skal passe på med at komme i nærheden af. Godt nok findes der cannabisolie mod smerter, men vi gætter på at du gerne vil undgå ubehagelige oplevelser hvis du kan.

Derudover kan det være relevant at lave research når det kommer til seværdigheder du bare skal opleve. Det er altid rart at vide hvad et land har at byde på inden man besøger det, i stedet for at gå glip af store seværdigheder fordi man ikke ved hvad der er.

En sidste anbefaling for at gøre din rejse helt bekymringsfri, er ved at kigge på hvordan du kommer fra A til B når først du er ankommet til det land hvor du holder ferie. Er der offentlig transport, eller skal i tage en taxa? Måske lejer i en bil? Uanset hvad er det en god idé at kigge på hvordan i kommer fra lufthavnen til jeres feriebolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *